AR-GE Mühendisi Yetiştirme Programı

Ülkelerin gelişmesinde ve ilerlemesinde Ar-ge ve İnovasyonun önemi tartışma götürmez bir gerçektir. Özellikle günümüzde Ar-Ge önemli bir kavram haline gelmiş olup, sistematik bazda tüm yönleri ile disipline edilmiş bulunmaktadır. Ar-Ge çalışmalarının tarihsel boyut itibari ile insanlığın varolduğundan beri yapılageldiği bilinen bir gerçektir. Bu faaliyetlerin dünya genelinde ses getirmesi 18 yüzyılda başlayan mekanizasyon alanındaki çalışmalara dayanmaktadır. Ar-Ge faaliyetleri sonucunda 20 yüzyılda seri üretim ve otomasyon hızla gelişmiştir. Günümüzde ise 4. Sanayi devrimi olarak tanımlanan ve makinelerin birbiri ile konuşabildiği “IoT Nesnelerin İnterneti” kavramıyla beraber, Ar-Ge faaliyetleri artık boyut değiştirmiş durumdadır. Bütün bunların sonucunda teknolojik gelişme düzeyi artık sınırları olmayan bir yola doğru girmiş bulunmaktadır.

Ar-Ge ve Tasarım faaliyetlerinin organizasyonun ve Ar-ge projelerinin oluşturulması aşamalarında, bölümümüze işletmelerden gelen taleplerde; genç mühendislerin Ar-ge kabiliyetlerinin çok zayıf olduğu, nelerin ar-ge nelerin ür-ge kapsamında bulunduğu, faaliyetlerin nasıl yürütülmesi gerektiği konularında yoğun taleplerin geldiği görülmüştür. Diğer yandan 2015-2018 Kamu-Üniversite-Sanayi stratejik eylem planında da belirtildiği gibi, Ar-Ge ve İnovasyon konusu öncelikli stratejik alan olarak ilan edilmiş bulunmaktadır.  Bu maksatla özellikle Tekstil Ar-Ge ve Tasarım merkezlerine yönelik olarak Ar-Ge ve Tasarım Uzmanı yetiştirilmek üzere böyle bir programın devreye alınması kararı geliştirilmiştir.

Sertifika Programından 14 adet teorik ders 1 adet bitirme ödevi bulunmaktadır. İlgili dersler alanında uzman akademisyenler tarafından verilmekte olup Bitirme Ödevi bir sanayii kuruluşu ile birlikte yürütülecektir.


Bu sayfa İTA-İstanbul Tekstil Araştırmaları AR-GE ve İnovasyon Merkezi tarafından en son 05.04.2020 00:20:26 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM